Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

День кота, людського духу та прояву доброти: які свята 17 лютого?

Сьогодні, 17 лютого 2023 року, в Україні вже 359 доба боротьби з російськими окупантами. До кінця року залишається 317 днів. Цього дня свої іменини святкують: Микита, Кирило, Георгій, Сидір, Аврам, Йосип, Єгор, Іван, Юрій, Ганна.

Чим прикметний сьогоднішній день – розповідає Інформатор.

17 лютого – народне церковне свято вшанування пам’яті преподобного Миколи Студеного. Він був одним із тих християн, які стійко та сумлінно розповсюджували християнство, попри гоніння та катування тих часів. За своє сумлінне подвижницьке життя Микола отримав Божественний дар зцілення – церквою він вважається чудотворцем. Поговорюють, що він продовжував зцілювати людей навіть після своєї смерті, тому віряни часто звертаються до нього у молитвах з проханнями про здоров’я.

День спонтанного прояву доброти. Попри те, що свято досить молоде, з кожним роком його популярність в суспільстві зростає. Його можуть відзначати як окремі люди, так цілі організації, які заохочують прояви доброти та милосердя у суспільстві. Випадкові прояви милосердя надихають людей.

День кота в Європі. 17 лютого уся Європа присвячує день цим домашнім тваринам. Свято прийшло до нас від італійців. Цей день з’явився в історії святкувань завдяки італійській журналістці Клаудії Анжелетті. Оскільки за гороскопом знаком вільних і незалежних є Водолій, то саме лютий був обраний місяцем, коли необхідно святкувати День кота. Нині для святкування дня котів влаштовуються різноманітні ініціативи, серед яких – фотовиставки, конференції, дебати, і, перш за все, збір їжі та коштів для допомоги бездомним пухнастикам.

Всесвітній день людського духу. Це свято було засновано у 2003 році філософом правди та мудрості, а також автором багатьох книг Майклом Леві. Можна сказати, що це свято пропаганди людського духу, який живе творчим, мирним, люблячим життям і яким ми, насправді, завжди повинні були б жити. Адже, коли ми дозволяємо будь-якому негативу поглинути нас і не робимо жодних дій, то ми потрапляємо у рабство своїх хибних ідей, уявлень та догм, які не приносять ні радості, ні щастя.

Історичні дати:

1919 — Директорія УНР звернулася по допомогу в боротьбі з більшовиками до Антанти і США.

2015 — генеральна прокуратура України відмовила уряду Грузії в екстрадиції екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі
— Війна на сході України: в оточеному Дебальцевому жорстокі вуличні бої. Частина міста захоплена російсько-терористичними військами
— Євросоюз уперше з початку російсько-української війни офіційно визнав участь військ РФ в конфлікті

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору