Коломия До сайту

На Прикарпатті викрили уродженку рф, яка виправдовувала окупантів у соцмережі

64-річна уродженка російської федерації чимало років проживає у Івано-Франківську. Її підозрюють у виправдовуванні та визнанні правомірною збройної агресії росії проти України.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Івано-Франківську обласну прокуратуру.

Слідство встановило, що за кілька останніх місяців агітаторка регулярно поширювала через власний акаунт у соцмережі матеріали, де дії російських окупантів були нормальними і правильними. Також розповсюджувала дописи, у яких негативно висловлювались про українську владу. Повномасштабне російське вторгнення вона представляла як внутрішній громадянський конфлікт, водночас прославляючи окупантів.

Агітаторка була учасницею проросійських груп та ділилася дописами, в яких війна подавалась як “визволення від фашизму”, а українців називали “нацистами”  і “терористами”.

Правоохоронці обшукали її житло та знайшли телефон і комп’ютер, які вона використовувала для інформаційної підтримки у підривній діяльності проти України. До суду скеровано клопотання про обрання стосовно підозрюваної запобіжного заходу – тримання під вартою. Їй загрожує до восьми років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237