Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У комунальному підприємстві пояснили, для чого їм 210 тонн солі напередодні весни

17 лютого стали відомі переможці по закупівлі солі для посипання доріг. У торгах взяло участь ад 6 претендентів, відтак вдалось знизити ціну з 9 грн до 7,8 грн. 

В.о. директора КП “Полігон Екологія” Михайло Попелюк пояснив Інформатору, для чого в останні тижні зими закуповувати сіль для доріг.

У тендерній закупівлі взяло участь аж 6 учасників. Відтак вдалось зекономити 262 000 грн.

Минулого року також закуповували сіль для посипання доріг, але перед початком снігів – у листопаді. Того разу вдалось ціну змити мало не вдвічі:  200 т солі  збили ціну з 17 гривень до 8,9 грн, адже участь у закупівлі взяло аж 10 учасників.

Хто пам’ятає, минула зима не була сніжною. У КП “Полігон Екологія” стверджують, що підсипкою займалися 5-6 днів за минулий сезон, а тому чимало солі залишилося. Та це не біда: на підприємстві облаштували склад для її зберігання.

А тому навіть попри минулорічні залишки вирішили закупити сіль, поки вартість на неї впала. Час на якісні показники не впливає, адже це не харчова сіль, яка від вологи збивається у грудки, а спеціальна – із антизлежувачем.

До теми: Може статись халепа: на вулиці Пекарській провалюється асфальт

За потреби сіль змішують із піском у відсотковому співвідношення 15%, 20% або 50%.

Минулого року облавтодор закликав повернутися до старого методу утримання доріг і посипати їх тільки піском з метою економії. Проте на підприємстві “Полігон Екологія” вважають, що такий метод не дуже пасує місту:

“Так, пісок значно ощадливіший і дозволяє скоротити тормозний шлях. Але коли на дорогах між містами можна посипати піском і він після зими просто залишається на узбіччя, то для міста це створює додаткові труднощі, забиваючи дощові каналізації. А крім того на трасах додають ще спеціальні реагенти, які неможливо використовувати у місті, бо вони шкідливі для людини, їхні випари отруйні”, – каже виконуючий обов’язків директора КП “Полігон Екологія Михайло Попелюк.

У цьому році Коломия мала лише 11 сніжних днів. Уся техніка обладнана системами GPS, що дозволяє відслідкувати маршрути, за якими машини підсипали дороги. А тому підприємство готове прозвітувати про ці роботи за потреби.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Наталка Сандецька

Нагору