Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Євген Марусяк з Криворівні повторив ще один рекорд України зі стрибків із трампліна

22-річний український стрибун з трампліна Євген Марусяк потрапив у залікову зону етапу Кубка світу в румунському Ряшнові. Сталося це на змаганнях з “нормального” трампліна (HS97) в рамках останнього етапу Кубка світу перед світовою першістю. Наш краянин став третім в історії українцем, хто зробив щось подібне.

Пише Інформатор з посиланням на Суспільне спорт.

Збірну України на цьому етапі представляли Євген Марусяк і Віталій Калініченко. Минулого тижня вони виступили на Континентальному кубку, а цього повернулися на рівень Кубка світу. Перемога 22-річного прикарпатця стала першою в історії України перемогою на змаганнях такого рівня.

Безпосередньо в першому раунді стрибків Марусяк був на 23 місці, Калініченко ж на 41. Для Віталія змагання на цьому завершилися, а Євген пробився до другого стрибка.

У фіналі Євген Марусяк опустився на 28-е місце, проте це його другий найкращий результат у кар’єрі.

Переможцем став Андрес Веллінгер. Загалом у топ-6 найкращих фінішували одразу п’ять німців.

Завдяки потраплянню в залікову зону на цьому етапі Кубка світу Євген Марусяк повторив рекорд України й став третім стрибуном в історії, який двічі за сезон потрапляв в залікову зону.

В заліку Кубка світу в активі Марусяка вже 8 очок і це другий найкращий результат в історії України. Рекорд належить Віталієві Шумбарцю, який в сезоні 2009/10 набрав 13 очок.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 823.

Нагору