Інформатор Коломия

ВЛАДА

За прання постільної білизни садочків Коломия заплатить майже 290 тис грн

Ранішне білизну з дитячих ліжечок прали самі садочки. Проте минулого року прачок звільнили і на деякий час прання впало на плечі самих батьків або ж інших працівників закладів як додаткова робота. Врешті таку послугу закупило управління освіти Коломиї: спершу по 28 грн за кожен кілограм, тепер – дорожче.

Інформатор розбирався у закупівлі.

Так за листопад і грудень 2022 року з бюджету Коломиї витратили на прання білизни дошкільних закладів майже 100 тис грн. Тоді переможцем став ФОП “Стадниченко Ярослав-Богдан Миколайович”.

Окрім тендеру від управління освіти, такі ж закупівлі проводив опорний заклада ліцей №5, заплативши за послуги прання за два місяці майже 10 тис грн.

У лютому 2023 року прання білизник в Коломиї закупили дорожче.

Так прання 6 944 кг білизки для 14-ти дошкільших закладів коштуватиме місту 208 300 грн. А це – по 30 грн за кілограм.

Переможцем цього разу став ТОВ “Чистий-світ”, що зареєстрований у с. Вовчинець Івано-Франківської області. Попередній виконавець робіт запропонував ціну 35 грн за кілограм і програв тендер. Зате переміг у двох інших закупівлях від ліцею №4 та №5.

Опорні заклади закупили прання окермо і тут переможчем вийшов знайомий нам  ФОП “Стадниченко Ярослав-Богдан Миколайович”. Його послуги вартують місту дорожче:

  • ліцей №5 закупив прання на 70 тис грн за 2 000 кг, а це – по 35 грн за кг
  • ліцей №4 – на  понад 11 тис за 315 кг, що теж виходить по 35 грн за кг.

До слова, саме вони пратимуть білизну і для Коломийської центральної лікарні: ще на початку цього року виграли тендер на майже 900 тис грн. у цій закупівлі вартість кілограма чистої білизни обійшлася у 28 грн. Щодо самого цього тендеру є чимало скарг, але про це – у нашій наступній публікації.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Наталка Сандецька

Нагору