Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Чому в Коломиї талони на безкоштовний проїзд діють тільки у певні години?

На початку року пільговикам у Коломийській громаді видають талони на безоплатний проїзд у громадському транспорті. Одна людина отримує 60 талонів, якими може скористатися протягом року. Щоправда, пред’явити його у маршрутці можна тільки з 9:00 до 16:00.

До Інформатора звернувся коломиянин пенсійного віку із питанням, чому безкоштовний проїзд лише в обмежений час.

Чоловік поскаржився, що податки потрібно сплачувати аж до виходу на пенсію. То чому пільговики можуть скористатись талоном на проїзд у громадському транспорті тільки протягом цих семи годин.

Міський голова Коломиї прокоментував це питання в ефірі одного телеканалу:

“До 9:00 і після 16:00 – година пік. Це така домовленість з нашими перевізниками, тому що стояло питання, що вони взагалі хотіли відмовлятися від послуг”, – розповів мер.

За словами очільника громади, якщо раніше на будь-який рейс була конкуренція, то тепер влада впрошує підприємців, щоб вони виходили на рейси.

“Це стосується дуже чітко питання чи Довбуша 6-ий маршрут, чи 10-ий та 24-ий на Леонтовича. Нам приходиться домовлятися, або, простими словами, просити. Тому була така домовленість: талонів стільки-то, і з такої до такої години,” – зазначив чиновник.

Мер каже, що не розуміє, якщо людині треба поїхати по справа, то чому принципово до 9:00. На його думку, якщо 60 ьалонів розділити на 12 місяців, то це – 5 поїздок в місяць, тому й не обов’язково їхати в години пік.

До теми: Як “задонатити” пенсіонерам та купити стаж через “Дію”: новинки пенсійної системи

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Ольга Пукавчук

Нагору