Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Коломийська молодь створила читацький клуб

Сам факт, що юні коломияни люблять читати – неабияк радує. Та книголюби вирішили на цьому не зупинятися і  об’єднатися у справжню читацьку спільноту, щоб не просто насолоджуватися книжками, а мати можливість обговорювати їх та обмінюватися думками. Відкриття читацького клубу відбулося на вихідних у дитячій бібліотеці.

Інформатор теж завітав на першу зустріч юних книгоманів Коломиї.

Ідея зібрати клуб шанувальників книг зародилася в учениці Коломийського ліцею №1 Квітки Кочержук. Дівчина каже, що давно стала постійним відвідувачем дитячої бібліотеки через свою любов до читання.

“Я почала захоплюватися читанням ще 3 роки тому. Поступово ця любов до читання ставала все більшою і мені захотілось обговорювати прочитане з кимось. Мої подруги – Аня і Марта – також читали. Але ми подумали, що не достатньо обговорювати книги в такому малому колі людей. Нам захотілось чогось більшого, тому вирішили створити
клуб, щоб зібрати людей, які також люблять читати”, – каже школярка.

На відкриття читацького клубу завітало чимало юних дівчат та хлопців. Вхід був платний, адже кошти збирали для українських військових. Крім того, на першій зустрічі серед читачів розіграли книгу та провели аукціон, кошти з якого підуть на лікування онкохворої дівчинки з Коломиї. До слова, акція не закінчується. Скринька для внесків коштів на лікування буде постійно в бібліотеці.

За словами Квіти, цей книжковий клуб не тільки про обговорення прочитаних книг.

“Ми хочемо дати молоді шанс на нові знайомства, спілкування. Вони можуть сюди приходити навіть просто для того, щоб посидіти в теплій компанії. Не обов’язково обговорювати складні книги, можна просто посидіти, попити чаю і відпочити. Крім того, ми не будемо зупинятися на просто обміні книгами. Плануємо влаштовувати вечори фільмів, зустрічі з письменниками, хочемо закупляти та приносити книги для нашої бібліотеки, щоб вона розширювалась.” – додає дівчина.

До клубу запрошували всіх охочих віком від 12 до 18 років. Проте коломияни вже цікавились, чи можна долучатися і старшим.

“Сам вік тут не грає великої ролі. Важливіше, в якому жанрі людина читає книги, бо ми будемо кожного тижня вибирати іншу книгу для обговорення і питати наших читачів їх варіанти. Звичайно, той, хто читав цю книгу, навіть якщо йому більше 18 років, може приходити, щоб обговорити її з нами. Також будемо ще враховувати всі побажання щодо того, де зустрічатися та коли. Поки зустрічаємось щосуботи у дитячій бібліотеці. Вся інформація буде на нашій сторінці Інстаграм,” – розповідає Квіта.

   

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Ольга Пукавчук

Нагору