Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Понад 450 прикарпатців вступили до “Гвардії наступу”

На Прикарпатті триває формування бригад добровольців “Гвардії наступу”. Станом на сьогодні заявки подало більше 450 мешканців області, які готові протистояти ворогу.

На щотижневій онлайн-нараді начальниці Івано-Франківської ОВА побували наші колеги з Інформатор Івано-Франківськ.

За словами начальника ГУНП в Івано-Франківській області Сергія Безпалька, до добровольчих формувань увійдуть офіцери і солдати, які мають величезний бойовий досвід і мотивацію. А також добровольці, які хочуть захистити державу і якнайшвидше вигнати ворога.

До слова, Національна гвардія України запрошує у “Буревій”, “Червону калину”, “Кара-Даг”, “Рубіж”, “Спартан” та “Азов”. Державна прикордонна служба – у “Сталевий кордон”, а Національна поліція України – у штурмову бригаду “Лють”.

З 23 січня в ГУНП проводиться рекрутингова кампанія. Основні завдання бригади “Лють” – відсіч збройній агресії.

Спершу слід подати заявку, а потім прийти у ЦНАП, далі – тестування, військово-лікарська комісія, співбесіда, потім підготовка. Після перемоги учасники і надалі зможуть служити у бригаді як миротворці. Нині триває 4 етап кампанії. У “Лють” захотіли вступити 378 людей, з них 324 – цивільні.

Командир військової частини 1241 Національної гвардії України Роман Науменко сказав, що відібрали 45 людей, які виявили бажання служити. На військову службу зарахували 8 людей.

Старший офіцер відділу комплектування 31-го прикордонного загону Артем Колеснік розповів, що до “Сталевого кордону” подали 38 заявок. Найбільше – у Франківську і Калуші.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору