Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Заболотові вночі горіла суха трава

Вночі 21 лютого вогнеборці вирушали ліквідовувати пожежу, яка сталася через займання сухої трави. 

Пише Інформатор.

За попередніми даними площа пожежі склала 2000 м.кв.

Нагадаємо, що відповідно до чинного законодавства осіб, які винні у виникненні пожежі, можуть притягнути до адміністративної та кримінальної відповідальності. За самовільне спалювання сухої трави, опалого листя та інших рослинних залишків громадянам загрожує штраф у розмірі від 3060 до 6120 грн. За ті ж дії, вчинені на природоохоронних територіях, паліям загрожує штраф у розмірі від 6120 до 12240 грн.

Окрім того, під час воєнного стану спалювання сухої трави чи іншої рослинності може бути кваліфіковано правоохоронними органами як диверсія.

Іншим негативним наслідком спалювання сухої трави є викид в атмосферне повітря пилу, окисидів азоту, чадного газу, важких металів і низки канцерогенних сполук.

Також під час спалення сухостою гине вся мікрофлора, що зазвичай бере участь у важливих біологічних процесах. Ґрунтовий родючий покрив після таких дій відновлюється лише через 5-6 років. Великої шкоди зазнає також флора та фауна.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору