Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

22 лютого: про що розповість ця дата

У середу, 22 лютого 2023 року, вже 364 доба відважного протистояння українців. До Нового року залишається 312 днів. Не забудьте привітати з іменинами Геннадія, Інокентія, Івана, Петра, Василя і Тихона.

Інформатор розповість про пам’ятні дати та свята цього дня.

Всесвітній день роздумів — свято з дещо інтригуючою назвою. Мабуть, для багатьох буде несподіванкою, що воно пов’язане зі скаутингом, а саме з гайдингом. Гайдинг — це міжнародний рух, який функціонує  за принципами скаутського, але орієнтований на дівчат. Неполітичні та нерелігійні гайдівські організації мають на меті  всебічний розвиток особистості, а також соціальну адаптацію дівчат та жінок. Заснований гайдинг, так само як і скаутинг, Робертом Баден-Пауеллом. Всесвітній день роздумів відзначається саме в день його народження — 22 лютого. Цей особливий день відзначений своїми традиціями, але головна з них полягає в тому, що дівчата згадують про своїх подруг у всьому світі.

Міжнародний день підтримки жертв злочинів. Має за мету привернення уваги суспільства та влади до проблеми захисту постраждалих, допомоги в соціальній реабілітації, морального й грошового відшкодування, необхідної психологічної та фізичної підтримки.

Міжнародний день бойскаутів. Люди, дитинство яких пройшло за радянських часів, добре пам’ятають піонерський галстук та девіз «Будь готовий!». Але насправді ці атрибути існували раніше, задовго до створення піонерської організації. Вони були запозичені в бойскаутського руху. Щороку 22 лютого  в світі відзначають Міжнародний день бойскаутів. Бойскаути (скаути) – це діти й молодь, члени незалежної добровільної організації, яка має на меті фізичний і духовний розвиток молодих людей. Організації бойскаутів є аполітичними. Присяга скаутів має три основні принципи – дотримання обов’язку перед Богом та Батьківщиною, обов’язку перед людьми та обов’язку перед собою.

Всесвітній день енцефаліту. Цей день відзначається з жовтня 2013 року. Що ж таке енцефаліт? Це захворювання, яке полягає в запаленні головного мозку. За причиною виникнення енцефаліт буває вірусним, мікробним, алергічним, токсичним та інфекційно-алергічним. Також розрізняють первинний і вторинний види. При тяжких формах хвороби можлива смерть, тому важливо звернутися по медичну допомогу.

Історичні дати:

1992 — Україна встановила дипломатичні відносини з Республікою Бурунді

2014 — Революція Гідності в Україні
2015 — близько 13:20 у Харкові поблизу станції метро «Маршала Жукова» під час Маршу єдності скоєно терористичний акт — внаслідок вибуху пристрою, який, за повідомленням СБУ, був захований у кучугурі снігу, загинули три цивільних та один співробітник міліції; поранено 9 осіб.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору