Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Коломиї затвердили перелік соціальних послуг, які фінансуються з місцевого бюджету та тарифи на них

23 лютого на 2 пленарному засіданні Коломийської міської ради одним з питань порядку денного було затвердження соціальних послуг, які фінансуються з місцевого бюджету.

Інформатор довідався детальніше.

Соціальні послуги, які надаються за рахунок коштів міського бюджету:

  • соціальний супровід;
  • денний догляд;
  • супровід під час інклюзивного навчання.

Хто звільняється від плати за надання соціальних послуг:

  1. Одинокі особи похилого віку, які мають працездатних рідних, але не пов’язані спільним побутом. Більше того, їхній середньомісячний сукупний дохід має не перевищувати чотири прожиткових мінімуми для відповідної категорії.
  2. Особи, які не мають працездатних рідних, що повинні забезпечити їм догляд і допомогу, незалежно від доходу у разі важких захворювань та складних життєвих обставин, що пітверджується відповідними документами.
  3. Сім’ї з дітьми, які перебувають в складних життєвих обставинах та які постійно проживають на території Коломийської територіальної громади без місця реєстрації.
  4. Особи, які мають працездатних рідних, що повинні забезпечити догляд і допомогу, але такі рідні перебувають в складних життєвих обставинах, зумовлених такими чинниками:
      • невиліковні хвороби, хвороби, що потребують тривалого лікування;
      • психічні та поведінкові розлади, у тому числі повʼязані із вживанням психоактивних
        речовин;
      • втрата соціальних звʼязків, у тому числі через перебування в місцях позбавлення волі.

При оцінюванні потреб у соціальних послугах сім’ї/особи та оформленні акту оцінки потреб сім’ї /особи, фахівці Єдиного центру надання реабілітаційних та соціальних послуг міста Коломиї одночасно зазначають інформацію про наявність зазначених чинників у кожному конкретному випадку.

Затверджені тарифи:

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору