Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Які свята відзначають 23 лютого?

23 лютого 2023 року рівно один рік, як триває війна росії проти України. Водночас це 365 доба відважного протистояння українців. До Нового року залишається 311 днів. Іменини у Валентина, Ганна, Галина, Прохор (Прохор Печерський), Симон, Харлампій, Антон, Аркадій

Інформатор розповість про пам’ятні дати та свята цього дня.

День цифрового навчання відзначається щороку в останній четвер кожного лютого. Цифрова революція забезпечила людям безпрецедентний доступ до можливостей проводити навчання та наукові дослідження, використовуючи цифрові пристрої.

Всесвітній день взаєморозуміння і миру. В цей день у 1905 році відбулося заснування клубу Ротарі. Перший Ротарі-клуб мав на меті лише об’єднання бізнесменів з метою дружніх та доброзичливих стосунків і співпраці. Згодом виникла велика всесвітня організація — Ротарі Інтернешнл, яка позиціонує себе як відкрите, неполітичне, благочинне утворення. Члени клубу Ротарі, або ротаріанці — це  професіонали та лідери в різних напрямках бізнесу, які реалізують гуманітарні проекти, дотримуються етичних норм у професійній діяльності, прагнуть до встановлення взаєморозуміння і миру в усьому світі.

День гри в теніс. Тенісна гра виникла в далекому 14 столітті, у Франції. Тоді цим видом спорту активно захоплювались священнослужителі та знать. В Україні теніс з’явився у 1890 році й швидко набув популярності, перші змагання відбулися у 1913 році.

День народження дизельного двигуна. Винахідником цього виробу є німецький інженер Рудольф Дізель, а патент на двигун він отримав саме 23 лютого 1893 року. Перший робочий дизельний двигун з’явився у 1897 році.

Історичні дати:

532 — візантійський імператор Юстиніан I наказав побудувати нову православну базиліку в Константинополі — Собор Святої Софії.

1918 — щойно утворена армія комуністів (в подальшому РСЧА) зазнає першої нищівної поразки від військ Кайзера. Пізніше з’явилася легенда про перемогу над німцями, що пов’язувала цю перемогу із встановленням свята День Радянської Армії.

1993 — Україна заявила про невизнання росії єдиною правонаступницею СРСР.

2014 — Президент України Віктор Янукович втік до росії.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору