Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

24 лютого: чим відома ця дата

Сьогодні, 24 лютого 2023 року, залишиться в історії, як річниця повномасштабного вторгнення росії в Україну. Але не забуваймо, що вже рік українці показують свою незламність та міць. У світі цього дня відзначають різні свята. 

Інформатор розповість більше про сьогоднішній день.

24 лютого в церковному календарі – день пам’яті святого мученика Власа. Він був лікарем та єпископом вірменського міста Севастія (нині Туреччина). Влас відомий своєю любов’ю до людей і тварин: святий всіляко піклувався про бідних та незахищених, годував і лікував нужденних звірів. Саме тому мученика Власа вважають покровителем диких і домашніх тварин.

Іменини цього дня у таких людей: Влас, Дмитро, Федора, Захар, Всеволод, Гаврило.

Всесвітній День інформаційної архітектури (World IA Day) з 2012 року відзначається у лютому 24 числа. За підтримки Інституту інформаційної архітектури та засновника урочистості Річарда Вурмана подію святкують працівники цієї області щорічно. Інформаційна архітектура тісно пов’язана з ІТ. Це поняття означає графічну структуру даних, що ґрунтується на інформаційних технологіях.

День народження лотереї. Лотерея – це акція, у якій бере участь велика кількість людей, купуючи «щасливі» білети. У цей день кожен має можливість ще раз випробувати удачу та купити лотерейний квиток. 24 лютого всі люди на Землі, що намагаються упіймати «фортуну за хвоста», мають змогу відсвяткувати День лотереї.

Історичні події:

1457 — перша писемна згадка про село Репинне, Хустського району Закарпатської області, Україна
1881 — розпочалось спорудження Панамського каналу.
1919 — уряди України і Польщі підписують угоду про перемир’я.
1992 — Україна встановила дипломатичні відносини з Республікою Бангладеш.
2008 — Фідель Кастро офіційно подав у відставку з поста голови уряду Куби.
2011 — київське «Динамо» у себе вдома, на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського, перемогло «Бешикташ» з рахунком 4:0, цим самим пройшовши до 1/8 фіналу Ліга Європи УЄФА.
2022 — початок повномасштабної війни (відкритого воєнного вторгнення) Російської Федерації (за підтримки Білорусі) проти України.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору