Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На Прикарпатті спіймали технічного директора провайдера, який працював на терористів “днр”

Український провайдер забезпечував інтернет-послуги на території псевдореспубліки “днр”. Служба безпеки України спіймала технічного директора компанії на Прикарпатті, а також виявила офіси та працівників, які працювали із терористами.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на офіційну сторінку СБУ.

Кіберфахівці Служби безпеки заблокували у Києві канал «легалізації» грошей терористичної організації «днр».
До оборудки причетне підприємство у сфері телекомунікаційних послуг, яке працює у тимчасово захопленому Донецьку і тісно взаємодіє з місцевою окупаційною адміністрацією.
Комерційна структура надає послуги інтернету і трансляції проросійських телеканалів на території регіону та регулярно сплачує «податки» до російського бюджету.


Частину своїх доходів вони «виводили» на підконтрольну українській владі територію, щоб обмінювати їх на іноземну валюту й нелегально вивозили за кордон.
Для цього ділки зареєстрували у Києві однойменне фіктивне підприємство і відкрили понад 30 банківських рахунків, на які нелегально переводили гроші, отримані від бізнесу в Донецьку.
У столиці та Івано-Франківській області розміщувалися офіси та проживали учасники схеми. Обшукавши їх, правоохоронці знайшли готівку у сумі майже 5 млн гривень. Ще 1,5 млн – були приховані на рахунках п’яти українських банків.

Перевіряється інформація про використання цих коштів для фінансування російської агентури в Україні.
За даними слідства, незаконну діяльність організували троє керівників інтернет-провайдера з Донецька.
У 2014 році, після російського псевдореферендуму, ділки «переоформили» підприємство за «законодавством» країни-агресора і надали свої потужності для встановлення спецобладнання фсб, яке відстежує абонентів, а також почали транслювати антиукраїнський контент.
На Прикарпатті співробітники СБУ затримали технічного директора компанії.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (сприяння діяльності терористичної організації). Його тримають під вартою.
Вирішується питання щодо повідомлення про підозру та оголошення у розшук ще двох співзасновників комерційної структури, які переховуються в Донецьку та в одній з країн Євросоюзу.
Крім того, накладено арешт на все нерухоме майно зловмисників у різних регіонах України на понад 20 млн грн.
Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.
Заходи з викриття і блокування оборудки проводили співробітники СБУ за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору