Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Яскраве мистецьке дійство відбулося у Косові

У середу, 22 лютого, в косівському музеї дефілювали моделі та лунав чарівний голос Іванки Червінської під супровід цимбал. Яскраве мистецьке дійство супроводжувало презентацію виставки кушніра Михайла Вінтонюка.

Пише Інформатор з посиланням на Косівський музей народного мистецтва та побуту Гуцульщини.

Михайло Вінтонюк давно вже відомий коломиянам тай не тільки, але тепер його роботи побачили й Косові. Він не тільки сам виготовляє традиційний одяг з овчини, а й реставрує старовинні киптарі та кожухи. На виставці експонуються світлини з моделями у народному одязі, поруч – зроблені власноруч та реставровані кушнірські вироби пана Михайла, їх доповнює давній гуцульський одяг зі збірки Музею.

Для гостей презентації гості з Коломийщини влаштували вражаюче шоу. Програма розпочалася з чуттєвого та вишуканого виконання пісні Іванкою Червінською Іванка Червінська , фіналісткою шоу “Голос країни”. Далі під награвання цимбал чарівні моделі продемонстрували народні строї з реставрованими паном Михайлом киптарями з Покуття, Буковини та Гуцульщини.
Кульмінацією етно дефіле став вихід молодої пари у весільному вбранні села Корнич початку ХХ століття. Глядачів вразили “вишивані” покутські киптарі з багатим оздобленням, які майстер виготовив власноруч. Строї наречених п. Михайло реконструював за світлиною 1933 року та розповідями старожилів. Розкішний вінок молодої відтворила племінниця Надія Вінтонюк.

Автора виставки публіка вітала гучними аплодисментами. Михайло Вінтонюк поділився своєю особистою історією про шлях до ремесла, перші замовлення та особливості зникаючого народного промислу. Велику увагу пан Михайло приділяє дослідженню місцевих одягових традицій.

Серед гостей презентації були представники місцевого самоврядування, викладачі та студенти Косівського інституту ПДМ, косівські майстри-кушніри та шанувальники народного мистецтва. Мистецьке дійство залишило після себе незабутні враження.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору