Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

25 лютого: свята, іменини та дати

У суботу, 25 лютого 2023 року, вже 367 день війни росії в Україні. До кінця року залишається 309 днів. Іменини у людей: Олексій, Марія, Євген, Антон, а також Мелетій.

Інформатор розповість більше про сьогоднішній день.

День інженерно-авіаційної служби авіації Збройних Сил. Державне професійне свято започатковано 19 березня 2010 року з ініціативи Михайла Єжеля. Українська інженерно-авіаційна служба авіації займається організацією та виконанням технічного забезпечення польоту, тобто дотриманням певної схеми авіаційних робіт та повітряного транспортування. Від роботи цієї служби залежить рівень здійснення необхідних завдань екіпажу. Діяльність інженерно-авіаційної служби передбачає велику відповідальність та ризик, тому що інженери спочатку всю техніку перевіряють на собі.

Всесвітній день ковтачів мечів (World Sword Swallowers Day) відзначається 25 лютого.

День народження револьвера, тому що саме цього дня у 1836 році було запатентовано шестизарядний кремнієвий револьвер 45 калібру. Винахідником револьверу іноді помилково вважають Самюеля Кольта. Насправді ж ідея належить американцю Джону Пірсону, який продав її Кольту. Існує версія створення револьвера: механізм роботи стерна на судні підштовхнув винахідника до створення дерев’яного зразка, котрий зберігається й досі.

Історичні дати:

1573 — Іван Федорович заснував друкарню у Львові
1831 — битва під Гроховом, найбільша під час визвольного Листопадового повстання (1830—1831) проти Російської імперії.
1918 — Мала Рада ухвалила закони про введення в УНР нового (григоріанського) календаря і середньоєвропейського часу

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору