Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Лімітів на споживання електрики може більше не бути – міністр енергетики Галущенко

За словами міністра енергетики, ситуація з електропостачанням в Україні значно покращилася, тому відключень електроенергії може більше не бути. Звичайно, на це можуть вплинути ракетні атаки на об’єкти інфраструктури.

Ділиться Інформатор, посилаючись на телемарафон.

Герман Галущенко зазначив, що якщо в енергосистемі надалі зберігатиметься профіцит, можна говорити про ймовірний експорт.

“Я дуже радий, що зараз енергосистема працює в бездефіцитному режимі. Уже пішов третій тиждень, як виробництво електроенергії повністю забезпечує споживання. Ми маємо певні резерви і в принципі маємо плани і надалі так підтримувати нашу енергосистему, щоб люди не відчували обмежень постачання. Я дуже сподіваюся, що ліміти нам не знадобляться взагалі з точки зору споживання електроенергії”, – каже Галущенко.

За його словами, відновлення енергетичного сектору відбувається за підтримки міжнародних партнерів і їх допомоги. Ключове завдання нині – відновити пошкоджені об’єкти до наступного опалювального сезону і забезпечити максимальну децентралізацію енергосистеми.

Говорячи про підняття тарифів на електроенергію, Галущенко сказав, що про це поки що рано говорити:

“Якщо тарифи і переглядатимуться, то тільки після завершення опалювального сезону. Але цей перегляд буде диверсифікованим і розглядатиметься окремо споживання кожного господарства”.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору