Інформатор Коломия

ГРОШІ

Медики Коломийщини від початку року отримали лише 3000 грн

Від лютого чи не щодня надходять скарги від медичних працівників та персоналу закладів охорони здоров’я. Заргобітну плату затримали майже на 2 місяці.

Інформатор звернувся до Національної служби здоров’я України та генерального директора ЦРЛ за поясненнями.

У НСЗУ пояснили, що затримка виплат заробітних плат медикам сталась через бюрократичні процедури. Йдеться про схвалення бюджетного паспорту у Кабінеті Міністрів, потім документ чекав схвалення у Міністерстві фінансів затверджують.

Зараз кошти на зарплати передані на оплату в казначейство, і найближчим часом надійдуть на рахунки закладів охорони здоров’я.

Все гарно пояснили, лиш не пояснили, як може людина прожити за 2 місяці 3 тис грн, не говорячи про те, чи матиме вона шанс утримувати дітей на такі доходи.

Генеральний директор Центральної районної лікарні Андрій Кошкін підтвердив, що проблема є і не лише на рівні Коломийського району, така ситуація у більшості областей України.

На його переконання затримка сталась через те, що процедуру затвердження бюджетного паспорта варта було розпочати не в січні, а заздалегідь.

“Ми кожен день дзвонимо у НСЗУ щодо зарплат медикам. Як тільки кошти надійдуть, наші лікарі та медперсонал отримають свої зарплати у повному обсязі”, – пояснює Андрій Кошкін.

Також очікується зміни у самій системі нарахування, тепер лікарі будуть отримувати зарплатню залежно від коефіцієнту, де враховуватимуть у категорію, і навантеження.

Тим часом лікарі первинної медицини отримали зарплатню вчасно.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Наталка Сандецька

Нагору