Інформатор Коломия

ВЛАДА

Заплутана справа з ремонтом даху коломийського ліцею: у тендері переміг новий підприємець

У тендері на ремонт даху ліцею №8 переміг не той підрядник, який розпочав роботи в минулому році. Тепер незрозуміло, чи перший переможець отримає компенсацію за виконані роботи.

Інформатор розбирався у справі.

Фірма з села Тулуків, що за Заболотовом, виграла не один тендер на поточний ремонт дахів освітніх закладів Коломийської громади. На виконання робіт у ліцею №8 їм було дано досить стислі терміни: біля 2 тижнів. Вартість нового даху сягнула 3 млн 990 тис грн.

Підприємець не встиг виконати ці роботи в строки. А тому від нового року школи стоять без покрівлі. Робочі встигли демонтувати старий дах, поставити ізоляцію та нові лати. Це все немало коштує.

Але за умовами закупівлі невиконання робіт у зазначений термін вимагає проведення нового тендеру.

У середині лютого через відсутність ринв та демонтовану покрівлю замокло кілька кабінетів на 2 поверсі ліцею №8.

Директор ліцею №8 не вбачає у ситуації великої біди: ситуацію може виправити виконавець робіт. Також Володимир Рибчук мав переконання, що у закупівлі переможе той самий підрядник, мовляв “ніхто не захоче доробляти за іншими”.

Проте сталося інакше. Участь у тендерній закупівлі 25 лютого взяло аж 8 учасників і ТОВ “Між-Буд” запропонував далеко не найнижчу ціну.

Вартість робіт зросла на майже 433 тис грн. Очільник навчального закладу пояснив, що довелось переробити проектно-кошторисну документацію, бо ціни на металочерепицю зросли.

У результаті торгів переміг хмельницький ПП “Буд Еліт Монтаж”, погодившись знизити ціну на 18% від запропонованої вартості. Відтак ціна впала на майже 833 тис грн.

Тоді вартість ремонту даху ліцею №8 обійдеться платникам податків у майже 3 млн 600 тис грн, а це на 390 тис грн менше, ніж заплатили б за умовами першої закупівлі.

На цей раз на виконання робіт дали значно більше часу: кінцевий термін – 30 квітня 2023 року.

Проте у новому проєкті роботи, які фактично вже виконані, все ще є у переліку технічних завдань.

Як вирішуватиметься справа із витратами, які понесло ТОВ “Між-Буд” на демонтаж старої покрівлі та нові лати з ізоляцією, наразі невідомо.

 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Наталка Сандецька

Нагору