Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

28 лютого: чим цікавий останній день зими

У вівторок, 28 лютого 2023 року, вже нараховуємо 370 добу протистояння українців російській навалі. До Нового року залишається 306 днів. Нині свої іменини святкують Онисим, Іван, Пафнутій, Євсевій, Семен, Микола, Афанасій, Михайло, Павло, Арсеній, Олексій, Петро, Іван.

Чим цікавий сьогоднішній день – розповідає Інформатор.

Щорічно 28 лютого православна церква вшановує пам’ять святого апостола Онисима – Онисимів день, який був єпископом Візантійським. Онисим народився в Малій Азії, був рабом заможного чоловіка Филимона, який згодом дав волю Онисиму. Після звільнення святий віддав себе апостольській справі.

День працівників патрульно-постової служби України відзначається щорічно 28 лютого, починаючи з 2010 року. Підрозділ патрульно-постової служби в Україні створено у 2006 році, покликаний забезпечувати правопорядок та безпеку у громадських місцях, дотримання правил громадського порядку, розкриття злочинів та їх попередження.

День штурманської служби авіації Збройних Сил. Подію затверджено у 2008 році за ініціативи міністра оборони України. День створений задля того, аби привітати службовців з професійним святом та подякувати їм за кропітку працю, а також для підвищення престижу штурманської служби.

Всесвітній день кравця, що відзначається 28 лютого, приурочений до дня народження видатного творця швейної машинки – Вільяма Хоу. Ця професія є однією з найдавніших у людському суспільстві, адже в усі часи ми потребували надійного захисту від умов навколишнього середовища. Найпоширенішими інструментами для роботи швачки є ножиці, голка та нитки. З появою швейної машинки створювати вбрання стало набагато простіше, тому ім’я сера Вільяма Хоу заслуговує бути увіковіченим на сторінках історії.

Всесвітній день стерилізації тварин. В першу чергу, стерилізація братів наших менших допомагає долати проблему безпритульності: стерилізовані тваринки перестають розмножуватись і стають менш агресивними. Саме тому Всесвітній день стерилізації тварин має привернути увагу людства до питання стерилізації безпритульних.

Всесвітній день рідкісних захворювань. Ця подія проводиться під координацією Європейської організації з рідкісних захворювань — EURORDIS. Недуги, які вражають невелику кількість людей порівняно із загальною кількістю населення, називають рідкісними.  В Європі хворобу вважають рідкісною, якщо вона вражає одну людину з двох тисяч. Рідкісні захворювання — це серйозні, часто хронічні та прогресуючі недуги, багато з яких досі залишаються недостатньо вивченими. Пацієнти з рідкісними захворюваннями мають дуже багато труднощів — від визначення точного діагнозу до можливості отримувати адекватну медичну допомогу.

Історичні події:

2013 — Бенедикт XVI, 265-ий Папа Римський, зрікся престолу.
2015 — Макарій (Малетич), обраний місцеблюстелем предстоятельської кафедри УАПЦ (до того — митрополит Львівський, керуючий Рівненською, Волинською та Таврійською єпархіями)[1].
2022 — Україна офіційно подала заявку на вступ до Європейського Союзу

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору