Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

В Україні дорожчає капуста: яка ситуація в Коломиї?

Як кажуть учасники ринку, зростанню цін сприяє високий попит на білокачанну капусту. Однак самих запасів цієї продукції не вистачає. 

Пише Інформатор.

“Сьогодні українські виробники пропонують до продажу білокачанну капусту від 12 до 18 грн/кг ($0,33-0,49/кг), що в середньому у 2 рази дорожче, ніж тижнем раніше. Підвищувати ціну на якісну капусту українським виробникам дозволяє скорочення пропозиції з необладнаних сховищ. Також підтримку цінам надає підвищення попиту з боку оптових компаній”, – пояснюють аналітики.

Проте головним фактором підвищення цін на білокачанну капусту є її низька пропозиція на ринку і стабільно високий попит. За словами виробників, погодні умови поточного сезону згубно позначилися на врожайності та якості капусти.

На сьогодні вартість білокачанної капусти в Україні вже досягала рівня цін в аналогічний період минулого року. При цьому місцеві фермери планують і далі робити спроби підвищити відпускні ціни в цьому сегменті. Свої наміри вони пояснюють чимраз більшим попитом на цю продукцію, який і є головною причиною подорожчання.

У Коломиї на базарі молода капуста коштує 80 грн/кг. Є бюджетніший варіант капусти – 20 грн/кг.

У “Соломоні” також різні ціни: є капуста за 16,90 грн/кг, а є рання, за яку доведеться заплатити 79,90 грн/кг.

У “АТБ” ми знайшли капусту “Савойську”. За неї коломиянам доведеться заплатити 39,95 грн/кг.

А от за капусту ранню першого ґатунку в “АТБ” потрібно віддати 48,95 грн/кг.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору