Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На Коломийщині дитина померла від менінгококової інфекції

В Коломийському та Рожнятівському районах діти померли від менінгококової інфекції. Наразі на Коломийщині проводиться епідрозслідування в осередку менінгококової інфекції.

Пише Інформатор з посиланням на Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ.

Тривають заходи, щоб запобігти поширенню інфекції.

Менінгококова інфекція — захворювання, що передається повітряно-краплинним шляхом і має різні клінічні прояви. Часто стає причиною смерті. Менінгококові інфекції є тяжкими, переважно дитячими захворюваннями. Щороку в світі реєструють близько 300 000 – 500 000 випадків, зокрема 30 000 – 50 000 летальних. Найвищий рівень захворюваності — серед дітей до 1 року.
Джерелом інфекції є люди — носії збудника, які виділяють менінгококи і не мають запальних змін у носоглотці, або ж хворі на гострий назофарингіт і генералізовані форми.

Якщо невчасно звернутися до лікаря, менінгококова інфекція в 50% випадків призводить до смерті пацієнта. Найкращий спосіб вберегти себе від захворювання — вакцинація в ранньому віці.

В Україні щеплення від менінгококової інфекції належить до рекомендованих. При перших ознаках захворювання звертайтесь за медичною допомогою до закладу охорони здоров’я.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору