Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Як Коломию роблять доступнішою для людей з інвалідністю

Коломийська міська рада працює над тим, щоб зробити наше місто більш пристосованим для людей з інвалідністю. Тому кілька років тому була прийнята програма “Безбар’єрна Коломия 2020-2025”.

Як влада реалізовує даний проект – дізнавався Інформатор із допису міського голови.

За словами мера Коломиї, дуже важливо встановлювати пандуси. Минулого року пандуси встановили до будинку жінки із Саджавки та квартири коломиянина. Хлопець з інвалідністю живе разом з мамою на першому поверсі, що дало можливість зробити пандус у під’їзді. Цього року робота із пандусами продовжиться. Очільник громади додав, що підприємці також намагаються робити свій бізнес доступним для людей з інвалідністю.

До теми: На вулиці Січових Стрільців встановили пандус за 120 тис грн.

Щоб Коломия стала містом без бар’єрів для людей з інвалідністю, відповідно до програми мають бути обладнані зручні та безпечні з’їзди на пішохідних переходах. Міський голова повідомив, що у 2023 році Управління комунального господарства планує робити не тільки нові з’їзди, а й перевірити існуючі на відповідність нормам. Крім цього, у планах комунальників – встановлення напрямних огороджень між дорогами та тротуарами. Людям з вадами зору хочуть забезпечити безпечний перехід завдяки тактильної бруківки. Також у місті продовжать обладнання світлофорів засобами мовного супроводу.

Хороший приклад по соціалізації та допомозі людям з інвалідністю, на який мер пропонує рівнятись, показує Єдиний центр реабілітаційних та соціальних послуг у Коломиї.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Нагору