Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На Прикарпатті горіла суха трава, площею більше 1 га

Прикарпатські рятувальники повідомляють, що у нашій області знову трапляються випадки спалювання сухої трави. 4 березня вогнеборці ліквідовували дві пожежі на Рогатинщині, площею більше 1 га.

Пише Інформатор, посилаючись на ДСНС області.

Протягом вчорашнього вечора рятувальники гасили дві пожежі сухої трави на Рогатинщині площею більше 1 га. Окрім того було штормове попередження через сильні пориви вітру і вогонь поширювався дуже швидко.

На ліквідацію пожеж сухої трави затрачається значний матеріальний та людський ресурс ДСНС, тому рятувальники закликають прикарпатців не нищити нашу природу.

Нагадаємо, що відповідно до чинного законодавства осіб, які винні у виникненні пожежі, можуть притягнути до адміністративної та кримінальної відповідальності. За самовільне спалювання сухої трави, опалого листя та інших рослинних залишків громадянам загрожує штраф у розмірі від 3060 до 6120 грн. За ті ж дії, вчинені на природоохоронних територіях, паліям загрожує штраф у розмірі від 6120 до 12240 грн.

Окрім того, під час воєнного стану спалювання сухої трави чи іншої рослинності може бути кваліфіковано правоохоронними органами як диверсія.

Головне фото – ілюстативне.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору