Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Голова ОВА відзвітувала про допомогу ВПО на Прикарпатті

4 березня у Львові відбулося засідання Конгресу місцевих і регіональних влад. Його очолив президент Володимир Зеленський. На Конгресі голова Івано-Франківської ОВА розповіла, як наша область з початку повномасштабного вторгнення стала прихистком для ВПО.

Пише Інформатор.

З моменту повномасштабного вторгнення на Прикарпатті знайшли прихисток понад 150 тис людей. 26 лютого створили перший координаційний штаб для консультації ВПО.

Окрему увагу приділяли дітям-сиротам, дітям з інвалідністю та дітям, позбавлених батьківської турботи. Також прихистили маломобільні групи населення та людей з інвалідністю, паліативних хворих і людей похилого віку. Для них у 480 комунальних закладах облаштували 20 тис ліжкомісць.

У перші дні 5000 власників приватних будинків надали прихисток 22 тис ВПО.

Окрім того, на Прикарпатті облаштували 87 шелтерів, де живе 5 тис людей, які знайшли прихисток в нашій області.

“Є дуже багато проблемних питань і планів, які ми намагатимемося вирішити у 2023 році. Це будівництво житла для ВПО, створення реабілітаційних центрів для постраждалих від військових дій. Зокрема, хочемо створити Спінальний центр для лікування пролежнів, реабілітаційний центр для військових та центр дітей війни”, – додала голова ОВА.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору