Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

7 березня: що святкують в Україні та світі?

У вівторок, 7 березня, в Україні триває 377 доба протистояння російському окупанту. До Нового року залишається 299 днів. Нині іменини святкують власники таких імен: Петро, Панас, Пилип, Федір, Анфіса, Вавило, Тит, Фотій, Михайло, Маврикій.

Цікаві факти про сьогоднішню дату розповість Інформатор.

День енергії рослин. Метою дня є залучення людства до вживання більшої кількості овочів та фруктів. Це зовсім не означає, що треба переходити тільки на рослинну їжу. Вчені запевняють, що вдала комбінація тваринних й рослинних продуктів робить харчування повноцінним і здоровим. Так само, до улюбленого десерту можна додати трішки ягід і тоді солодощі стануть вже не такими шкідливими.

Свято Холі. Кожного року на повний місяць індуси та деякі представники інших релігій (буддисти, мусульмани, сикхи й джайни) відзначають свято зустрічі весни під назвою Холі. Подію також називають фестивалем кольорів. Зазвичай святкування припадає на лютий чи березень та триває аж 16 днів.

Всесвітній день дитячого телебачення і радіомовлення. Подію започаткував ЮНІСЕФ у 1994 році в Каннах. Датою святкування обрали 7 березня лише у 2009 році. Метою є привернення уваги суспільства до порушення прав дитини. 7 березня – усі радіо- й телепередачі про дітей і для дітей. Крім веселих мультиків та розважальних програм, дітям надають можливість спробувати себе у ролі працівника ТБ чи радіоведучого, поринувши у цю атмосферу.

День народження відзначає телефонний апарат, бо саме цього дня у 1876 році американський винахідник Александер Грем Белл запатентував цей пристрій. Попри це, справжнім винахідником телефону вважається італійський вчений Антоніо Меуччі, який вигадав механізм перетворення вібрації звуку в електричні імпульси ще у 1860 році, але не захотів оформлювати патент на власний виріб.

День бути почутим, яке заснував Шеннон Чері у 2004 році. Предтечею свята став Тиждень малого бізнесу, котрий з’явився ще у 1960-х роках. Має за мету привернення уваги до малого бізнесу. 7 березня кожен підприємець-початківець може поділитися з людьми своєю ідеєю чи бізнес-планом, написати історію власного бізнесу, тим самим зацікавивши суспільство, або ж просто зробити крок до справи мрії, наприклад, написавши цілі, котрі приведуть до бажаного успіху.

День дудла. Цього дня відомі люди у сфері музики, кіно, спорту, мистецтва беруть в руки олівці, фарби, ручки та роблять цікаві тематичні замальовки. Пізніше ці нариси протягом трьох днів продаються на аукціоні eBay, а зібрані в результаті цього заходу кошти ідуть на дослідження важкої хвороби епілепсії та розробки методів боротьби з нею. Також грошову підтримку отримують люди, хворі на епілепсію. Ці березневі заходи, що мають місце у першій декаді місяця, відбуваються щороку. Перший день дудла відбувся в 2004 році.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору