Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Коломийщина прощається з Героєм Андрієм Луканюком

Сьогодні, 8 березня, Годи-Добровідка зустрічала захисника, командира аеромобільного батальйону 80 окремої десантно-штурмової бригади, який боронив нашу державну цілісність від початку російсько-української війни. Скорботний кортеж зустрічали сотні людей з прапорами, лампадками та живими квітами.

Інформатор зберіг щемливі миті зустрічі Андрія з рідним краєм.

Народився військовий 8 грудня 1988 року в с. Годи-Добровідка, де навчався та закінчив школу на відмінно. Також Андрій мав хист до малювання, тому закінчив Коломийську художню школу. Після закінчення Годи-Добровідської школи поступив в коледж електронних приладів Івано-Франківського Інституту нафти і газу де навчався на інженера-компютерщика і на 2 курсі поступив на факультет бухгалтер-економіст.

Після закінчення коледжу пішов на військову службу за контрактом, де відслужив 1 рік та поступив в Львівську академію сухопутних військ “Петра Сагайдачного” на факультет аеромобільних військ. Після закінчення академії почав службу у Львівській 80 бригаді, де прослужив 1 рік. Після цього в 2013 році його перевели в м. Чернівці, де він брав активну участь у формуванні 3 БТГР 80 окремої десантно-штурмової бригади. В цьому 2013 році одружився з дружиною Ларисою.

З початку 2014 року виконував бойові завдання на посаді командира роти. Брав участь у боях за Луганський аеропорт, Дебальцево, Красногорівка, Широкіне та багато інших населених пунктів.

В 2014 році в їхній сімʼї народилася донечка Олександра, в 2017 році – синочок Юрчик та 2020 році – донечка Катруся.

Між цими бойовими завданнями Андрій закінчив Чернівецький Національний Університет.

У 2022 році Андрій очолив аеромобільний батальйон 80 окремої десантно-штурмової бригади.

6 Березня 2023 року під час виконання бойового завдання в населеному пункті Часів Яр Бахмутського району Донецької області, внаслідок ворожого артилерійського обстрілу командно-спостережного пункту Герой загинув.

За свій тяжкий бойовий шлях Андрій нагороджений медалями та Орденом Богдана Хмельницького.

Чин похорону відбудеться у четвер, 9 березня, о 10:00 у Чернівцях за адресою вул. Небесної Сотні, 30. Поховають Героя на Центральному кладовищі на Алеї Слави (Годилів).

Вічна пам’ять і слава Герою!

Нагору