Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

5 працівників вирубали лісу в національному парку на понад 2 млн грн

Виконувач обов’язків директора та четверо його підлеглих незаконно вирубували дерева у НПП “Гуцульщина” з метою збуту. За це їм загрожує до 7 років ув’язнення.

Повідомляє Інформатор за даними прокуратури Івано-Франківської області.

Як вдалось з’ясувати слідчим, в.о. директора одного із державних лісгоспів разом із лісничими та інженером з охорони і захисту лісу, аби збувати деревину незаконно вирубували її в Національному парку “Гуцульщина”.

Протиправну діяльність охоронці лісу здійснювали упродовж 2019-2022 років під приводом вибіркових санітарних рубок, незважаючи на те, що територія на той час була вилучена з ввіреного їм господарства.

Такими діями державі було завдано збитків на понад 2 млн 188 тис. грн. Під час обшуків за місцем проживання учасників злочинної групи виявлено інші документи, які наразі перевіряються в рамках розслідування.

Окрім того, додатково досліджуються факти видачі підозрюваними 127 лісорубних квитків на вибіркові санітарні рубки в межах Національного природного парку. Збитки у цій схемі можуть досягти десятки мільйонів.

За вказане правопорушення їм загрожує до 7 років ув’язнення.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору