Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Інтернет-провайдер з Надвірної судиться з “Укрпоштою” за понад 900 тис грн

Вчора, 10 березня, у Франківську відбулося судове засідання у справі ТОВ “ІТЛЮКС” проти Івано-Франківської дирекції “Укрпошти”. Провайдер із Надвірної стверджує, що “Укрпошта” заборгувала 916 499 грн за надані послуги.

Пише Інформатор.

Наразі обговорювали правову частину судового спору, зокрема те, що в акціонерному товаристві “Укрпошта” не підписували акти виконаних робіт, які провайдер спершу надавав на руки, а згодом надсилав супровідними листами.

Тендер на послугу надання доступу до всесвітньої мережі Інтернет для Івано-Франківської дирекції АТ “Укрпошта” відбувався у 2020 році. Переможцем стало товариство з обмеженою відповідальністю “ІТЛЮКС”, договір між сторонами почав діяти із 1 квітня 2020 року.

Згідно з договором, акт виконаних робіт вважається доказом того, що послуги були надані, а його непідписання тягне за собою нарахування штрафу. Сторона-відповідач стерджує, що такі акти доказами не вважаються.

Договір сторони розірвали, проте обладнання залишається на відділеннях “Укрпошти” й саме за його підключення компанія не отримала оплату. Також варто зазначити, що в 2018 році був укладений попередній договір, тож все обладнання станом на 2020 рік вже було на відділеннях і перевстановлювати його не було потреби. В першу чергу, наголосив адвокат позивача, для того, щоби не переривати роботу пошти й не завдавати працівникам і клієнтам зайвих незручностей.

В “ІТЛЮКС” мали б попередити “Укрпошту” готовність мережі у 2020 році, проте там справді не зробили цього, бо все вже було готово раніше й роботи фактично були виконані. Станом на сьогодні справу не завершили, суд оголосив перерву. Наступне засідання призначили на 27 березня.

Додамо також, що представниця відповідача висловилась проти присутності нашого кореспондента в залі суду, проте суддя не знайшла підстав заборонити доступ, адже слухання було відкритим. Інформатор продовжує слідкувати за ситуацією.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору