Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Цікаві свята 12 березня

Сьогодні – неділя, 12 березня. В Україні триває 382 доба протистояння російському окупанту. До Нового року залишається 294 днів. Нині іменини святкують власники таких імен: Макар, Михайло, Петро, Сергій, Степан, Тимофій, Юліан і Яків.

Що сьогодні святкують в Україні та світі розповість Інформатор.

Сьогодні, 12 березня, в православному календарі день пам’яті святого Прокопія Декаполіта. Палестинський монах VIII століття, сповідник, борець з іконоборством, святий, який все своє життя присвятив служінню Господу. Народився святий Прокопій у місті Селевкія. Ця палестинська земля в той час називалася Декаполісом.

Національний День посадки квітів, що відзначається 12 березня у США, присвячений початку весняного сезону для квітників та садівників. Захоплення квітами є популярним способом проведення дозвілля в американців – і молоді, і старші люди з радістю діляться секретами квітництва один з одним.

Всесвітній день ананаса. Щороку на початку весни смачне солодке свято відзначають всі поціновувачі екзотичного тропічного плоду – ананаса. Ідея створення Всесвітнього дня ананаса належить фахівцям-селекціонерам, що займаються виведенням нових сортів плоду. Вони вирішили відзначати цей день у 1970-му році з нагоди винаходу нового сорту під назвою «Den Monte Cold». Цей екстрасолодкий сорт відрізняється від інших своїм незвичайним смаком та вишуканим золотистим м’якушем, а вітаміну С у ньому в кілька разів більше, ніж у звичайних ананасах.

Всесвітній день боротьби з кіберцензурою. Ініціаторами створення свята виступила «Міжнародна амністія» разом з організацією «Репортер без кордонів» у 2008 році. Метою є заохочення людства до розвитку свободи слова та рівних можливостей в інтернеті.

День організації домашнього офісу – актуального останнім часом свята. Домашній офіс – часте явище у наш час, тому важливо вміти правильно й зручно для себе його облаштовувати. Спеціалісти рекомендують обирати світле місце, розміщуючи робочий стіл біля вікна. Крісло повинно бути комфортним та регулюватись, краще обрати ортопедичне.

Міжнародний день шкільного харчування відмічають 12 березня.

Міжнародний день планетаріїв. Людям властиво захоплюватися сяйвом зірок на нічному небі. Ця неземна краса заворожує, надихає, змушує задуматися про вічну гармонію та неосяжність такого загадкового явища, як Всесвіт. На жаль, в сучасних умовах великого міста природне зоряне світло часто неможливо побачити. Найзручніше демонструвати зоряне небо в спеціальних закладах — планетаріях. Завдяки спеціалістам  там можна не тільки без перешкод помилуватися зоряним небом, а й розширити свої знання з астрономії. Щоб донести до людей інформацію про важливу місію планетаріїв, існує спеціальне свято — Міжнародний день планетаріїв.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору