Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Мав бути житловим будинком, а став п’ятиповерхівкою: у Поляницькій ТГ незаконно зареєстрували майно

Мешканець Херсонщини вмовив державного реєстратора внести неправдиві дані стосовно нерухомості. За планом там мали побудувати житловий будинок, а звели п’ятиповерхівку. Триває досудове розслідування.

Пише Інформатор за даними поліції області.

В ході досудового розслідування встановили, що 48-річний мешканець Херсонської області вмовив державного реєстратора однієї із міських рад Прикарпаття внести до Державного реєстру речових прав хибну інформацію про об’єкти нерухомості, що знаходяться в Поляницькій ТГ.

Відповідно до дозвільних документів та містобудівних умов на земельній ділянці мав бути індивідуальний житловий будинок. Однак підприємець звів 5-поверхову будівлю, а державний реєстратор зареєстрував 33 об’єкти нерухомого майна – апартаменти, загальною площею 1970,8 м². Кожен об’єкт був зареєстрований на окремого власника.

Ринкова вартість одного м² у вказаній будівлі становить щонайменше 130 тисяч гривень.

Злочинну діяльність фігурантів задокументували слідчі слідчого управління обласної поліції. Процесуальне керівництво по справі здійснює Івано-Франківська обласна прокуратура.

Слідчі повідомили організатору злочину та державному реєстратору про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч. 3 ст. 362 Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті – позбавлення волі до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна або без такої.

Щодо одного із фігурантів суд вже обрав запобіжний захід. Досудове розслідування триває.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору