Інформатор Коломия

ВЛАДА

У Коломиї планують звести новий спортзал біля тенісних кортів

Зал для кількох видів спорту зі всіма зручностями планують звести у Коломиї біля тенісних кортів. Проєкт передбачає не тільки будівництво, але і впорядкування території. Для цього доведеться зрізати цілий ряд старих акацій, що відділяють корти від тротуару на вул. Кобилянської.

Інформатор дізнавався деталі.

Багатофункціональний зал – давня мрія начальника управління спорту Володимира Колесника. Це і криті корти, і волейбольні, гандбольні й баскетбольні майданчики, і навіть поле для міні-футболу.

Сума чимала – 36-50 млн. Наразі проєкт подали на стратегію розвитку громад і сподіваються на підтримку з області. В цю суму входить впорядкування території довкола, освітлення, озеленення і оновлення кортів.

Коломияни, навчені гірким досвідом із водно-спортивним комплексом “Н2О”, досить скептично ставляться до капітального будівництва. А проте Володимир Колесник впевнений, що не все втрачено. Проєкт цілком можливо відновити, щоправда сам жолоб басейну доведеться переробляти, бо він вже кілька років стоїть не накритий.

Нагадаємо, що до війни одним із фаворитів серед коломиян був проєкт  громадського бюджету з будівництва критих кортів. Багатофункціональний зал дозволить вирішити і це завдання.

Що ж то буде?

Цей спортивний зал буде на 12 м довше і на 8 ширше від того, що є у селі Королівка. Відтак це дозволяє розмістити тут 3 баскетбольних поля, 3 корти, волейбольний, гандбольний майданчики і поле для міні-футболу.

Трибуни дозволять розмістити 150 глядачів, а це означає, що спортзал зможе приймати турніри й чемпіонати державного і всеєвропейського рівня.

У планах цього року не лише пошуки фінансування, але й підготовка майданчика для будівництва. Відтак першим ділом мають упорядкувати берег від вул. Кобилянської. Його мають зрізати, укріпити і встановити загороди.

Також мають зрізати всі акації на межі кортів та вулиці Кобилянської.  А це 15 дерев. Володимир Колесник стверджує, що при огляді стану дерев загрози не становлять тільки 5-6 з них.

Натомість уже готуються засадити тут 84 туї. Старі дерева зріжуть: більшість акацій уже трухляві. Минулого року одне дерево мало не впало на дітей, які займалися на кортах. І це не єдиний схожий випадок.

Попри підготовчі роботи тенісисти зможуть займатися на кортах ціле літо й осінь, єдине, що футбольне поле не буде діяти, заняття перенесуть в інше місце.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Наталка Сандецька

Нагору