Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Ченці з Києво-Печерської Лаври кажуть, що вимолили Зеленському перемогу на виборах

У Києво-Печерській лаврі монахи звернулися до президента України Володимира Зеленського, щоб влада їх не виселяла. Там і закликали президента до сумління, заявивши, що саме “священники московського патріархату вимолили для нього перемогу на виборах”. 

Повідомляє Інформатор.

На відео один із священників просить президента України Володимира Зеленського вплинути на рішення влади розірвати договір про оренду та виселити церковників зі Свято-Успенського монастиря. Священник стверджує, що молився за Зеленського під час виборчої кампанії-2019 та каже, що той, почувши ці слова у 2019 році, на радощах пообіцяв охреститися.

“Бог сказав мені ще до виборів, що Зеленський стане президентом. Ми молились. Я розповів це Михайлу, а він – Володимиру. Пізніше Михайло сказав, що Володимир так радіє, що пообіцяв охреститися. Зеленський повинен нас не ображати, а захищати, бо це ми за нього молились”, – каже монах УПЦ МП.

Між національним заповідником “Києво-Печерська лавра” та Свято-Успенською Києво-Печерською Лаврою (йдеться про чоловічий монастир) діяв договір від 2013 року про безоплатне користування культовими будівлями. За указом Володимира Зеленського 1 грудня 2022 року Кабмін створив міжвідомчу робочу групу щодо діяльності деяких релігійних організацій в Україні. Виявилось, що чоловічий монастир УПЦ МП порушив умови договору. Від 29 березня договір з церковниками розривають, вони мають залишити територію монастиря.

За новими дослідженнями, більшість Українців виступають за виселення УПЦ з Лаври та заборону цієї релігійної організації в Україні.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору