Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На Прикарпатті перевіряють місця перебування і харчування ВПО

З початку повномасштабного вторгнення на Прикарпатті шукали прихисток багато людей. Аби забезпечити комфортні умови перебування ВПО, в нашій області до кінця року триватимуть перевірки місць їхнього перебування і харчування. 

Пише Інформатор з посиланням на Держпродспоживслужбу.

Під час проведення моніторингових відвідувань спеціалісти здійснюють збір інформації про санітарно-гігієнічні умови приготування їжі, зберігання, умови транспортування тощо. Потім результати роботи (акти санітарно-епідеміологічного обстеження об’єкта) доводяться до відома керівників територіальних громад з наданням конкретних пропозицій щодо попередження епідемічних ускладнень.

У разі виявлення порушень санітарно-гігієнічних вимог – вживаються заходи у межах повноважень.

Крім того проводиться додаткова інформаційно-роз’яснювальна робота, в т.ч. з метою запобігання виникненню гострих кишкових інфекційних захворювань та гострої респіраторної хвороби COVID-19.

За січень-лютий 2023 року встигли провести 67 моніторингових відвідувань об’єктів тимчасового перебування ВПО та 14 моніторингів місць приготування та видачі їжі для ТРО, ВПО та соціально незахищених верств населення.

Порушення встановлено у 2 випадках, про що проінформували органи місцевого самоврядування. Моніторинг триватиме до кінця року.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору