Інформатор Коломия

ВЛАДА

Активісти не дали зрізати на міському озері дерева і готові відстоювати цю землю

Вранці 17 березня на Шевченківське озеро заїхала комунальна техніка з автовишкою, робочі взялися за бензопили. На звуки збіглися місцеві мешканці, аби зашкодити планам лісорубів.

Інформатор був на місці.

На цьому клаптику біля Шевченківського озера за пів року зрізали 25 тополь. Ще восени представники мера обіцяли більше не зрізати, але на початку березня таки взялись до тополь.

Сьогодні мали зрізати ще три, але активісти не дали. На одній із тополь встигли пообрізати гілки. Люди погодились, аби комунальники почистили гілля ще на двох, але не зрізати, бо тоді влітку тут буде зась шукати затінку.

Мешканці прилеглих до озера будинків самостійно організували тут футбольне поле та сектор з турніками. Від весни і до перших заморозків тут збираються і молоді, і старші, аби позайматися. Дехто і взимку не гребує укріпити свій організм на тренажерах просто неба.

А ще минулого року вони висадили тут 100 канадських дубів.

Місцеві жителі підозрюють: цей пляц звільняють недарма, адже одразу за зрізкою тут беруться викорчовувати пеньки. Щодо цього клаптика землі в 1, 67 га у активістів уже було три звернення до міського голови та депутатів. Громада цього мікрорайону просить внести ці землі до списку рекреаційних земель, аби мати гарантію того, що цю ділянку не продадуть і не забудують.

Врешті активісти покликали на зустріч міського голову, аби отримати чіткі відповіді: що місцева влада планує на цій землі.

Інформатор слідкуватиме за розвитком подій.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Наталка Сандецька

Нагору