Коломия До сайту

Двох прикарпаток судитимуть за пропаганду “руського міра”

Дві мешканки Івано-Франківської області пропагували “руський мір” та виправдовували окупацію. За це правопорушення жінки перебувають під вартою. Їм загрожує до 8 років в’язниці.

Пише Інформатор, посилаючись на обласну прокуратуру.

Слідство встановило, що обвинувачені поширювали через власні акаунти у соціальних мережах матеріали з підтримкою та виправдовуванням окупантів.

Одна з них – уродженка РФ, яка тривалий час проживає в Івано-Франківську, з травня 2022 року розповсюджувала публікації, в яких збройна агресія подавалась як внутрішній громадянський конфлікт. Як учасниця проросійських груп та прихильниця пропагандистів вона ділилася дописами про “визволення від фашизму”, а українців називали “нацистами” і “терористами”.

Інша обвинувачена – жителька Прикарпаття не лише поширювала дописи на підтримку окупантів та пропагандистські матеріалами із “освобожденных городов”, а й розповсюджувала заклики щодо припинення існування України як самостійної держави.

Їй пред’явлено обвинувачення також у вчиненні дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади ( ч.3 ст.109 КК України).

Обидві зловмисниці перебувають під вартою. Їм загрожує до восьми років ув’язнення.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими Управління СБУ в Івано-Франківській області.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237