Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Коломиянин підробив документи про непридатність до військової служби, щоб виїхати з України

Викладач комп’ютерних дисциплін з Коломиї завантажив з інтернету бланки документів про визнання непридатним до військової служби із виключенням з військового обліку за станом здоров’я, вніс свої дані, вклеїв фото та підробив підписи. 

Про це дізнався Інформатор в матеріалах кримінальної справи, розміщеної в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Минулого тижня Мостиський районний суд Львівської області розглянув кримінальне провадження про обвинувачення уродженця Коломиї, який працює викладачем комп’ютерних дисциплін та інженером-програмістом на півставки, одружений, має на утриманні одну малолітню дитину.

Чоловік хотів перетнути державний кордон України, для цього у мережі “Інтернет” віднайшов бланки тимчасового посвідчення військовозобов’язаного та довідки військово-лікарської комісії, на яких були проставлені реквізити та печатки, у які вніс свої анкетні дані, а також завідомо недостовірні відомості щодо непридатності його до військової служби із виключенням з військового обліку на підставі висновку військово-лікарської комісії, роздрукував їх, попередньо вклеївши свої фотографії та поставив підписи від імені військового комісара та уповноважених осіб військово-лікарської комісії.

Згодом 10 грудня 2022 року із підробленими документами хотів перетнути пропускний пункт “Мостиська” у Львівської області. Таким чином, коломиянин здійснив кримінальне правопорушення (проступок) передбачене ч. 4 ст. 358 КК України, а саме використання завідомо підробленого документа.

Чоловік беззаперечно визнав свою вину. Суд визнав винуватим його у вчиненні кримінального проступку та ухвалив покарання у виді штрафу в розмірі 5 100 гривень.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору