Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Благодійний аукціон ОВА: хто долучився та скільки коштів зібрали для ЗСУ?

Вчора, 17 березня, у Івано-Франківську відбувся довгоочікуваний аукціон, який організувала Обласна військова адміністрація на підтримку Збройних Сил України. На ньому представили 51 лот та виручили 3 млн 543 тис гривень.

Інформатор відвідав патріотичний захід та поспілкувався з благодійниками, які надали лоти, адже серед них були й жителі Коломийщини.

Розпочали аукціон з молитви та хвилини мовчання за полеглими бійцями, далі душевні розмови, привітання від народної артистки України – Ніни Матвієнко і гучний гімн України від усіх присутніх.

Остап Свищук з Нижнього Вербіжа має власну колекцію ігрових футболок. Попередньо він вже долучався до різних благодійних зборів. Цього разу розповів, як з’явилася ідея віддати свій лот на аукціон:

“Певні ініціативи відбуваються вже далеко не вперше. У одній із соцмереж я побачив, що ОВА буде проводити другий благодійний аукціон. Вже тоді без вагань знав, що приєднаюся. Цього разу мій лот – унікальна матчева футболка Національної збірної України з футболу, передана особисто гравцем збірної Романом Безусом після фінального свистка поєдинку проти Сербії у відборі до чемпіонату Європи 2020 року”.

Матч відбувся 7 червня 2019 року на стадіоні “Арена Львів”.

“Особливістю футболки є те, що вона була задіяна в історичному матчі, адже того вечора наша Національна команда показала один з найуспішніших поєдинків під проводом Андрія Шевченка. Цей двобій входить в ТОП-10 найкращих матчів національної команди України в історії за оцінками фахових експертів та у ТОП-5 найрезультативніших матчів в історії”, – додає Остап.

Цю колекційну річ купили за 30 тисяч гривень. Переможцю вона буде нагадувати про тріумфальні сходинки нашої великої Перемоги.

Представили свій лот також й улюбленці фейсбуку майстри Деренько. Усім відомий пан Іван з сином Віталієм виготовили картину вирізьблену з дерева “Спогади” для голови ОВА Світлани Онищук, яку вона виклала на аукціон – продали її за 150 тисяч гривень.

Проте митці на цьому не зупинилися і презентували ще одну картину під назвою “Рабство і воля”, за яку виручили 140 тисяч гривень.

“Автор ідеї нашої картини – Роман Романюк. Коли він в перші дні повномасштабного вторгнення сидів у бомбосховищі з сім’єю, то йому прийшла ідея відобразити своє бачення ситуації в країні, так як він вміє найкраще – у зображенні. Лише моделювання картини займає близько 2 тижні, тому дуже було затратно по часу. Чесно кажучи, то не вспівали, але Слава Богу все вийшло”, – розповідає сім’я Дереньків.

Пан Мирослав Ясінський також неодноразово брав участь у аукціонах для ЗСУ, віддав вже близько 17 картин. Цього разу теж вирішив, що має долучитися.

До слова, на заході був присутній й голова РВА – Любомир Глушков, який поділився з Інформатором, що скоро на Коломийщині теж буде організовано щось подібне на підтримку наших військових.

Очільниця області повідомила, що за вторговані на аукціоні гроші куплять засоби зв’язку автономного живлення та дрони для військовослужбовців.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору