Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Плин Часу: коломиянам представлять мистецькі твори Вітольди Проців

Вкотре переконуємося, що Коломия багата на талановитих та прекрасних людей. Однією з таких була Вітольда Проців, яка жила і творила в ХХ столітті. 21 березня у нашому місті збираються відкрити виставку її художніх творів під назвою “Плин часу”.

Довідався Інформатор на сторінці “Коломия Культурна”.

Про Вітольду Проців можна розповісти багато – вона була мистецтвознавицею, художницею, педагогинею, авторкою цілих п’яти підручників по образотворчому мистецтву, заслужена вчителька. Протягом багатьох років Вітольда Іванівна викладала у Коломийському педагогічному коледжі. Окрім мистецтва, цікавилась і політичним життям України: була активною діячкою “Конгресу української інтелігенції”, “Просвіти”, “Союзу українок” та інших організацій у Коломиї.

21 березня в арт-галереї “Зодіак” мистецтвознавець Тарас Косович презентуватиме мистецькі роботи Вітольди Проців різних періодів – від 1968 до 1985 років. На виставці будуть представлені художні твори, навіяні поезією Лесі Українки та прозою Ольги Кобилянської, Василя Стефаника. Вони і надихнули художницю створити кілька ілюстрацій до збірки лірики “Лісова мавка”. Її творам притаманний як глибокий духовно-філософський зміст, так і легкість, атмосферність.

Відкриття виставки о 12:00.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору