Інформатор Коломия

ВЛАДА

Працівники комунальної сфери відзначають сьогодні професійне свято

Про чистоту і благоустрій наших міст і сіл дбають комунальні служби. Нікого не вражає, коли вулиці чисті, а тротуари рівні, зате коли щось не так – помітно одразу. 19 березня своє професійне свято відзначають працівники житлово-комунального господарства.

Інформатор дякує комунальним службам міста за роботу і бажає доброго здоров’я та натхнення в роботі.

Комунальний фронт у Коломийській громаді тримає управління комунального господарства, у підпорядкуванні якого кілька комунальних підприємств. Три з них безпосередньо працюють над тим, аби у місті було чисто, комфортно, світло і зелено. Керує управлінням Андрій Радовець.

А ось благоустроєм парків, скверів та міських водойм  з минулого року займається центр дозвілля і туризму, який очолює Таїсія Костюк. За цей рік у міському парку відреставрували лавочки, встелили одну доріжку плиткою, а  другу – заасфальтували. Також у парку висадили кущі Юки, хоча не обійшлось і без зрізок дерев.

Серед комунальних підприємства найбільше ми стикаємось із роботою КП “Полігон Екологія”, КП “Зеленосвіт”, КП “Коломияйська ритуальна служба”, а також КП “Коломияводоканал”.

Працівники “Полігон Екології” займаються прибиранням міста, вивезенням сміття із центральної частини міста, впорядкуванням міського сміттєзвалища і дорожніми роботами. Керує підприємством Михайло Попелюк.

Обслуговуванням мереж освітлення, а також озелененням міста займається КП “Зеленосвіт”, тривалий час ним керує Василь Михайлищук. І хоч  у коломиян є чимало нарікань з приводу частих зрізок дерев, та от щодо освітлення вулиць претензій практично нема: все працює як добре злагоджений механізм. У Коломиї залишилось небагато вулиць, де ще не немає ліхтарів, це кілька вуличок у приватному секторі.

Про роботу КП “Коломияводоканал” знають всі. Без води нам у місті й день пережити важко. Підприємство забезпечує подачу, роботу каналізаційних мереж, здійснює ремонти водогону і допомагає, коли забивається каналізація. До слова, на наступній сесії міської ради розглядатимуть питання призначення на посаду директора коломийського водоканалу Славомира Зумера, який довший час був тут виконуючим обов’язків.

КП “Коломийська міська ритуальна служба” обслуговує усі кладовища міста: міське на вул. Довбуша, старовинне німецьке кладовище, що розташоване трохи далі по вулиці, польське кладовище і знаменитий Монастирок. Також займаються благоустроєм цвинтарів сіл Коломийської громади. Тут працівники прибирають, скошують і допомагають із облаштуваням могилок. З 2022 року керує підприємством Роман Гушулей, а до нього службу очолював Роман Джаман, який пройшов тривалий шлях від звичайного робочого на кладовищі і до директора підприємства.

Усім працівникам комунальної сфери велике спасибі за роботу, хай ваша праця завжди буде покликана зробити наше місто кращим.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Наталка Сандецька

Нагору