Інформатор Коломия

ВЛАДА

Скільки коштував Коломиї підземний смітник

Майданчик для підземного збору сміття збудували у Коломиї на початку 2022 року. Коли українці збирали кошти на взуття й амуніцію військовим, влада Коломиї вирішила не відмовлятися від ідеї витратити сотні тисяч гривень на підземний смітник.

Інформатор знає, скільки це обійшлося місту і хто виконавець.

Послугу будівництва майданчика для підземного збору сміття на вул. Кобринського закупили за спрощеною системою ще наприкінці 2021 року. Переможцем був єдиний учасник ФОП Пасяка Р.В.

Будівництво підземного смітника вартувало місту 844 231 грн. Ще майже 4 тис грн міська рада заплатила за проведення експертизи проекту.

Роботи тривали з квітня до травня 2022 року. Для цього у скверику біля Музею писанкового розпису вирили котлован і встановили спеціальні системи.

До теми: Підприємець пояснив, чому клумба коштує 146 000 грн

Як це працює

На поверхні є лише компактні урни. Під ними – забетонована частина, з гідравлічною системою. Її габарити і несуча здатність визначаються розмірами і кількістю сміттєвих контейнерів, які необхідно приховати. Великі сміттєві контейнери – занурюються всередину бункера.

Для спустошення заповнених контейнерів гідравлічна система піднімає контейнери наверх, надаючи доступ для сміттєвоза.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Наталка Сандецька

Нагору