Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Коломиї відбулася численна Хресна Дорога вулицями міста

Помолитися Богові та наблизитися до Страстей Христових на традиційну Хресну Дорогу вулицями міста Коломиї прийшло більше тисячі вірян. Очолив загальноєпархіальну ходу владика-помічник Івано-Франківської архиєпархії Кир Миколай Семенишин.

Інформатор відвідав молитовне дійство та зробив для Вас фоторепортаж. Якщо хочете подивитися, як все відбувалося переглядайте наш прямий ефір.

Традиційно молитва розпочалась в Катедральному соборі Преображення Христового, після чого присутні рушили центральними вулицями міста. Стація за стацією віряни розважали не тільки над Страстями Христовими, а й над тернистим шляхом України та повчаннями Блаженнішого Любомира Кардинала Гузара, адже хресна хода була присвячена саме йому. Хористи Катедрального собору “Світло Тавору” дорогою разом з численним людом співали страсних пісень.

Символічний хрест по черзі передавали від однієї групи до іншої, несли його: священнослужителі, захисники України, капелани, представники влади, лікарі, вчителі та викладачі, волонтери, семінаристи, батьки й матері, подружні пари, пластуни та інші молодіжні організації Коломиї.

Завершилась Хресна Дорога на площі перед Катедральним собором, звідки до своєї пастви звернувся владика Миколай:

“Сьогодні завершився наш хресний хід вулицями цього прекрасного міста Коломиї, але, на жаль, Хресна Дорога українського народу продовжується. Ми, християни, знаємо, що одного дня вона завершиться, і завершиться нашою Перемогою та Воскресінням України”.

Також вкінці була відправлена панахида за душі тих, хто загинули від рук російських окупантів.

Завершилося молитовне дійство духовним гімном “Боже великий, єдиний, нам Україну храни…”.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Вікторія Ровенчук

Нагору