Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Який сьогодні день? | 19 березня

У неділі, 19 березня 2023 року, триває 389 доба війни росії в Україні. До Нового року залишається 289 днів. Нині іменини святкують власники таких імен: Юліан, Федір, Теодор, Максим, Костянтин, Аркадій, Ілона, Олена.

Що сьогодні святкують в Україні та світі розповість Інформатор.

19 березня кожного року відзначається важливе та актуальне свято – Міжнародний тиждень ввічливості на дорозі. 

Доброзичлива та ввічлива поведінка водія чи пішохода говорить про рівень його культурного розвитку. Ввічливе відношення одне до одного учасників дорожнього руху допомагає уникнути великої кількості аварій, які часто стають причиною смерті.

Метою Міжнародного дня ввічливості на дорозі є залучення людства до культурного поводження не тільки 19 березня, а й щодня.

Щорічно 19 березня відзначається професійне свято – День таксономіста.

Це фахівці, які займаються класифікацією та систематизацією різних систем дійсності. Наприклад, в біології – це групування істот на основі спільних ознак. Таксономія являє собою вчення про систему, що складається з таксонів (класифікаційних одиниць). Поняття таксономії є широким, воно розповсюджується й на об’єднання систем географічної, суспільної, мовознавчої, геологічної тощо. Хоча до 20 століття цю науку асоціювали лише з біологією.

Праця таксономіста дуже кропітка та відповідальна, тому 19 березня – гарний привід привітати фахівців та подякувати їм за роботу.

19 березня кожного року світ відзначає молоде та сучасне свято – Міжнародний день клієнта. Подія з’явилась в Литві у 2010 році за ініціативи однієї компанії.

Метою Дня клієнта є подяка за користування товарами й послугами. До 19 березня бізнеси організовують акції, знижки, розіграші, дарування презентів, розваги для клієнтів тощо. Для самих бізнесів – це шанс отримати прихильність наявних клієнтів та зацікавити до користування послугою/покупки продукту потенційних споживачів.

На жаль, в Україні День клієнта натепер не поширений.

Щорічно третьої неділі березня Україна відзначає День працівників житлово-комунального господарства та побутового обслуговування. У 2022 році дата святкування приходиться на 20 березня. Професійну подію започаткував Леонід Кравчук 15 лютого 1994 року.

Свято має за мету підвищення ініціативи робітників та подяку за старанну й кропітку щоденну працю.

Житлово-комунальне господарство забезпечує якісні умови життя населення та здійснює постачання ресурсів. Побутове обслуговування забезпечує санітарно-гігієнічні потреби, виконує необхідні ремонтні роботи тощо.

Цей день в історії:

  •  1474 рік — у Венеції приймається закон про охорону винаходів — перший у світі закон про охорону авторського права.
  • В 1899 році в Петербурзі відкрито першу в Росії станцію “швидкої допомоги”.
  • 1917-й — у Києві відбулося Свято Свободи — одна з найбільших національних маніфестацій в історії України.
    • Це була 100-тисячна маніфестація патріотичних сил на підтримку Української революції у березні 1917 року. У ході мітингу кияни знищили міський пам’ятник Столипіну. До Помаранчевої революції 2004 року Свято Свободи вважалося найбільшою і наймасовішою демонстрацією в історії України.
  • У 1953-му вперше по телебаченню показано церемонію вручення нагород Американської кіноакадемії “Оскар”.
    • Перше вручення премії “Оскар” відбулося 16 травня 1929 року в готелі “Roosevelt” в Голівуді. До 1953 року нагородження транслювалося по радіо. Потім -на телебаченні.
  • 1958-го у Страсбурзі відкривається перше засідання Європарламенту.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Нагору