Надворі березень і тільки-но зійшов сніг, але грибники вже вирушили на “полювання”. Серед перших знахідок зазвичай – шушеребки. Так у народі називають сморчки.
Інформатор пише детальніше, посилаючись на Курс.
Перші цьогоріч гриби знайшли 19 березня в лісах, що навкруги Косова. Фото шушеребок показав грибник Сергій Козлан.тПо гриби він ходив із внуком.
“Я, якщо чесно, навіть і не сподівався сьогодні побачити весняні гриби, але на радість внуку та на моє здивування – ось вони, перші грибочки, ще зовсім невеличкі, молоді та тендітні!” – розповів Сергій.
Перші шушеребки вирішили не зривати. Позначили місце і мають намір повернутися по них і по решту, яка тільки виткнулася, наступних вихідних.
Ці гриби належать до так званих умовно їстівних грибів. Їх радять відварити протягом принаймні 10 хвилин, періодично видаляючи відвар, тоді вже з маслом і сметаною смажити на сковорідці. Якщо ви сумніваєтеся, чи правильно розпізнали гриб, – просто навіть не беріть його.
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com
Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237