Інформатор Коломия

ГРОШІ

Ціни на оренду житла в Коломиї впали

Поступово Коломия повертається до адекватних цін на орендоване житло. Квартири, за які ще минулого року треба було заплатити 20-30 тис грн, сьогодні в рази подешевшали.

Інформатор проаналізував ціни на оренду житла в березні 2023 року.

Різке подорожчання цін на орендовані помешкання в Коломиї у 2022 році було зумовлене великим напливом переселенців. І коли одні віддавали своє житло задарма, аби прихистити жертв російської агресії, які опинились без засобів існування і даху над головою, то інші не гребували здерти три шкури. Відтак У лютому-квітні вартість квартир в Коломиї вимірювалась десятками тисяч.

Сьогодні ринок орендованого житла прийшов до тями і ціни закріпилися на рівні ринкових.

За однокімнатну квартиру в центрі міста доведеться віддати немало: 12-14 тис грн. Але у спальних районах ціни значно менші: від 5 500 до 13 000 грн за місяць.

Двокімнатні та трикімнатні квартири коливаються в ціні 7-16 тис грн за місяць. Варто розуміти, що у цю вартість не включені комунальні послуги і частіше за все – квартплата ОСББ.

З якогось дива рідко орендарі даються до підписання договору про оренду, а тому часто виникають суперечки з власниками через термінове виселення, коли той знаходить більш прибуткових мешканців, сварки через пошкоджене майно та пропажу побутових речей.

Якщо ви не хочете заключати договір, то хоча би зніміть і збережіть детальне відео усієї оселі, як тільки заїдете.

До теми: Які ціни на оренду житла в Коломиї на початку 2023 року

А за квартиру подобово в Коломиї треба заплатити від 500 до 1800 грн. Все залежить від мікрорайону та умов.

Найважче у Коломиї винайняти будинок. Наразі така пропозиція тільки одна: за двоповерховий будинок зі зручностями просять 24 тис грн на місяць.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Ціни аналізувала Наталка Сандецька

Нагору