Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Всесвітній день поезії: знаменитості читають вірші українських поетів

Поезія відіграє особливу роль в житті людини. Вона здатна передати найрізноманітніші почуття словами, які, можливо, важко знайти під час живого спілкування. Задля підтримки цього виду мистецтва та самих поетів навіть започаткували Всесвітній день поезії, який відзначається щорічно 21 березня.

В честь цього свята Інформатор Калуш вирішив зібрати невеличку добірку читання віршів українських поетів знаменитостями.  Це – голівудський актор Том Гіддлстон , французька актриса Катрін Деньов та українська актриса та телеведуча Дар’я Трегубова.

Зірка “Месників”, актор Том Гіддлстон читав вірші під час благодійного івенту Poetry for Every Day of the Year, який відбувся 17 березня у королівському національному театрі Великої Британії в Лондоні. Організатори збирали кошти на гуманітарні потреби України. Том зачитав вірш Сергія Жадана зі збірки “Антена”.

Катрін Деньов обрала для декламації українську класику – вірш Лесі Українки “Надія”.  У одному з ефірів французької політичної програми французького телеканалу TV5 Monde актриса прочитала його французькою мовою.

Не змогли обійти увагою ми й чудове виконання вірша “Інший” відомого калуського поета Юрія Іздрика. Даша Трегубова з-поміж багатьох віршів українських поетів зачитала його в рамках проєкту #дашачитає.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору