Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Аби здобути українське громадянство, доведеться складати іспит

ВРУ ухвалила закон щодо умов прийняття до громадянства України. Документ підтримав 281 народний депутат. Для його отримання необхідно скласти іспити з основ Конституції України, історії України та на рівень володіння державною мовою.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк, пише Інформатор.

Законопроєкт зареєстрували у Раді 28 липня 2022 року.

“Повномасштабне вторгнення 24 лютого 2022 року рф на територію України внесло корективи ставлення держави до інституту громадянства України, зокрема щодо встановлення додаткових умов для прийняття до громадянства України”, – йдеться у пояснювальній записці.

Тому законом запроваджується комплексний іспит з основ Конституції України, історії України як умови для прийняття до громадянства України, а також приводиться у відповідність до Закону України “Про забезпечення функціонування української мови як державної” виконання умови щодо володіння державною мовою деякими категоріями осіб. Таким чином громадянство можуть отримати особи:

  • які мають визначні заслуги перед Україною;
  • прийняття яких до громадянства України становить державний інтерес;
  • які в установленому законодавством України порядку проходять військову службу за контрактом у Збройних силах України.

Невиконання зобов’язання про складання іспитів вказаними категоріями осіб є підставою для втрати громадянства України. Особи, які отримали дозвіл на тимчасове проживання, також мають пройти іспити протягом двох років.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору