Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Будівельна, Кабельна і Фабрична: історії вулиць Коломиї, які планують перейменувати

Блукати історією вулиць Коломиї дуже цікаво. Подекуди ми навіть не здогадуємось, що відбувалося століття тому там, де ми живемо. 

Тому-то й Інформатор вирішив розповісти вам історію вулиць Коломиї за дослідженнями Степана Андріїшина.

Вулиця Будівельна – бічна від вулиці Івана Франка, завдовжки до 250 м. Виникла у 1980-х роках в західній частині Коломиї біля вулиці Федора Достоєвського і була однією із перших у тій околиці, яка започаткувала великий густозаселений куток Коломиї. Від неї беруть свій початок бічні вулиці Лісова, Квіткова і Січнева.

Вулиця Кабельна – бічна від вулиці М. Білоскурського, що проходить південною стороною паралельно з вул. Карпатською. Вона коротка – її довжина лише 133 м.

Вулиця Фабрична – давня назва вулиці на Дятьковецькім передмісті. Вона бічна від вул. Карпатської, на якій з середини ХІХ століття працювала паперова фабрика поляка Мізєвича.

Вулиця мало забудована, бічною від неї є вул. Галицька. Зважаючи на те, що в 1960-1990 роки паперова фабрика була передовим підприємством у Коломиї і до неї часто навідувалися делегації, то й вся вул. Фабрична була відповідно оформлена і упорядкована. Довжина вулиці – 511 м.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору