Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Коломия провела в останню дорогу Героїв Олександра Ганущака та Андрія Чемериса

Опечалена Коломийська громада знову провела у вічний спочинок Героїв, які боролися до останнього за волю та незалежність нашої країни. Виявивши стійкість та мужність, загинули за наше майбутнє.

Інформатор віддав останню шану воїнам, щоб про їхні подвиги та життя усі знали та пам’ятали.

Чин похорону розпочався з Богослужіння у церкві Святогоо Йосафата УГКЦ, далі траурна колона вирушила вулицями міста. Поховали Героїв з усіма військовими почестями на міському кладовищі.

Олександр Ганущак народився 9 квітня 1994 року. Закінчив Коломийський ліцей №4, після чого поступив у 14 училище. Закінчивши його, пішов працювати на фірму “Тріумф”, був закордоном. Потім вступив до Збройних Сил України. Олександр Ганущак воював у складі 92 окремої механізованої бригади імені кошового отамана Івана Сірка. Загинув при  виконанні бойового завдання 12 березня 2023 року.

Андрій Чемерис народився в Коломиї, навчався в Коломийському ліцеї №1 імені Василя Стефаника. Після чого пішов вчитися, а пізніше закінчив професійно-технічне училище №10. У 2019 році пішов захищати Україну. У 2020 році одружився. Прожили з дружиною, на жаль, недовго. Захищаючи Україну його двічі поранили. Вірний син нашої Батьківщини командував кулеметним відділенням 10 окремої гірсько-штурмової бригади “Едельвейс”. Воїн помер 20 березня 2023 року в лікарні від отриманих на війні поранень.

“Згадувати життя покійних – це вірний спосіб шанування, однак кращим, за словами Патріарха Любомира Гузара – це наслідувати. Усі з Вас, хто особисто знали воїнів та ті, хто тільки сьогодні довідався про їхнє служіння рідному народові, повинні постановити жити тим духом, яким жили вони. На жаль, війна продовжується і ми повинні показати себе гідними наступниками таких людей, як світлої пам’яті Андрій та Олександр. Виявляти свою любов до рідного народу, не вагатися послужити правді та свободі.

Сьогодні, прощаючись із нашими Героями, постановімо собі, що пам’ять про них має залишитися не тільки на наших устах, але й провжуватися у наших діях. Якщо ми це зробимо, то справді належно і гідно вшануємо пам’ять великих людей, вірних синів нашого народу. Нехай їхня пам’ять буде вічною у нашому житті. Амінь!” – промовляв до людей Владика-помічник Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ Миколай Семенишин.

Вічна пам’ять та слава Героям! Вони не вмирають, а навіки залишаються у наших серцях!

Вікторія Ровенчук

Нагору