Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

24 березня – яке сьогодні свято?

У п’ятницю, 24 березня 2023 року, триває 394 доба війни росії в Україні. До Нового року залишається 284 дні. Нині іменини святкують власники таких імен: Катерина, Макартан, Симон, Василь, Євфимій, Епимах, Патрикій, Піоній, Софроній.

Що сьогодні святкують в Україні та світі розповість Інформатор.

Всеукраїнський день боротьби із захворюванням на туберкульоз. Започаткувала Всесвітня організація охорони здоров’я в 1993 році. Дата святкування обрана на честь дня відкриття туберкульозної бацили німецьким біологом Робертом Кохом у 1882 році.

Міжнародний день боротьби з депресією. Засновники цього свята ставили за мету привернути увагу світової спільноти до проблем такого душевного захворювання як депресія. В цей день добровольці проводять просвітницькі заходи, аби наголосити на основних проблемах, з якими стикаються люди, що страждають на депресію, та на шляхах їх розв’язання.

Міжнародний день права на встановлення істини щодо грубих порушень прав людини та гідності жертв. Подію започаткувала Організація Об’єднаних Націй 21 грудня 2010 року.

Міжнародний день досягнень (або Міжнародний день відмінників). Це свято цілеспрямованих, амбіційних та впевнених у собі людей.

День майстра манікюру відмічають 24 березня.

День фтизіатра. Дату святкування обрали на честь дня відкриття туберкульозної палички Робертом Кохом у 1882 році. Це медики, котрі вивчають закономірності розвитку та розповсюдження туберкульозу, причини виникнення патології, що викликані туберкульозом, а також шляхи виявлення, лікування й профілактики захворювання.

Історичні дати:

1989 — у Львові відбувся перший політичний страйк в Україні.
1989 — у Тернополі створено першу крайову організацію Народного Руху України.
1999 — після початку війни НАТО проти Югославії війська Альянсу почали авіаційні атаки проти об’єктів на терені СРЮ.
2001 — Володимир Кличко виграв технічним нокаутом бій проти Деріка Джефферсона (Derrick Jefferson) у Мюнхені.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору